-
15-18 Yaş Arası Gençler İçin Başarı Rehberi: Eğitim, Finans ve Tasarrufla Geleceğe Hazırlan
Ülkemizdeki 15-18 yaşındaki gençler ne yapabilir? Diğer ülkelerdeki akranlarıyla nasıl rekabet edebilir?
-
Üniversite okumaya gerek var mı?
Hangi bölümü okursanız okuyun gelecekte başarılı olmanız size bağlıdır. Üniversite başarıya giden yoldur ama yolu tamamlamak başarı getirmeyebilir. Önemli olan doğru adımlar atarak yolu tamamlamaktır.
-
Yabancı dili daha verimli çalışmak için kişisel swot analizi yapın
SWOT analizi tekniğini yabancı dile nasıl uygulanır? SWOT analizinin ne olduğunu, yapılma amacını ve nasıl uygulayabileceğinizi öğrenmek için okuyun. Yabancı dili daha verimli çalışmak için kişisel SWOT analizi yapın.
-
Doğru soru nasıl sorulur?
Kendinize, “Ben sorular soruyor muyum?” diye sorun. Ben de size, “Kendinizi geliştirmek için merak ettiklerinizin cevabını arıyor musunuz?” diye sorayım.
-
SWOT analizi nedir? Nasıl yapılır?
Güçlü yönlerinizi ve fırsatlarınızı hiç merak ettiğiniz oldu mu? Hatta işletmeniz varsa işletmenizin güçlü yönlerini ve fırsatlarını görmek için analiz yaptınız mı?
-
Erteleme hastalığı
Eğer işlerimizi yapmak yerine sadece o gün tembellik yaparsak hastalık boyutunda saymayabiliriz. Bu durum alışkanlık haline geldiyse erteleme hastalığı oluşmuş diyebiliriz. İşte o zaman önüne geçmek gerekiyor.
-
EĞİTİMİN AMACI NEDİR?
Sizce 2+2=4’ü bilmek mi yoksa cevabı düşünerek bulmak mı önemlidir? Cevabı 1984 kitabında geçen 2+2=5’i hatırlayarak verelim.
-
Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır?
Kitap okumak istenir ama zaman bulunamaz. Sosyal medyaya ise bolca zaman bulunur. Sebebi alışkanlıktır. Sosyal medya alışkanlığını kitaba yöneltmek gerekiyor. Peki kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır?
-
YKS sınavında nasıl başarılı olunur?
Konumuz, YKS sınavında nasıl başarılı olunur? Sizler için 5 madde hazırladım. Maddeleri uygularsanız, başarılı olacaksınız.
-
4 yıllık üniversite bölümleri
Doğru tercih ile gideceğiniz üniversitede gelişip, diğer öğrencilerden daha başarılı olabilirsiniz. Sevmeyeceğiniz bölümde başarı için çabalamak pek olası değil. Mezun olursunuz ama hedefimiz olan başarı sadece sevilen bölümde olur.
-
Üniversitede nasıl başarılı olunur?
Üniversite, liseye göre daha zordur. Zor da olsa herkes başarılı olmak ister. Başarıdan kastımız ise sadece mezun olmak değildir. "Üniversitede nasıl başarılı olunur?" dediğiniz zaman, ufkunuzu daha da açmalısınız.
-
El yazısı nasıl düzelir?
“Çalışırsam bende böyle güzel yazabilirim.” dedim. Çalıştım ve düzelttim. Neler yaptığımı size bu yazımda anlatacağım. El yazısı nasıl düzelir sorusunun cevabını vereceğim.
-
Başarı için gereken 4 alışkanlık
Sizler için hazırladığım alışkanlıkları, diğer günlük alışkanlıklar gibi kendinize kazandırmanız gerekiyor.
-
Başarılı bir eğitim hayatı nasıl olur?
Bu yazımda, bir gencin eğitim hayatının nasıl olması gerektiğini yazmaya çalışacağım. Benim öğrendiklerimi siz gençlere aktarmaya çalışarak, kaliteli bir eğitim hayatı geçirmenizi ve gelecekte de başarılı olmanızı istiyorum.
-
KENDİNİZİ GELİŞTİRMENİN 7 MUHTEŞEM YOLU
Gerçekten ne istediğinizi ve hayatta neyi başarmak istediğinizi biliyor musunuz? Zamanınızı ve enerjinizi en iyi şekilde nasıl kullanıyorsunuz? Bu sorular, birçok insanın hayatının bir döneminde kendisine sorduğu temel sorulardır. Cevapları kolay olmasa da, kişisel gelişim yolculuğunuzda ilerlemek için çok önemlidir.
-
Evde çalışarak para kazanmak isteyenler için 15 iş fikri
Evde çalışarak da para kazanabilirsiniz. Eğer işiniz varsa, bu iş fikirlerini ek iş olarak da düşünebilirsiniz.
-
Kendinizi evde de geliştirebileceğiniz 14 iş fikri
Evde kendimi hangi alanlarda geliştirebilirim, evde nasıl para kazanabilirim veya ek iş olarak ne yapabilirim diye soran arkadaşlar olabilir. Bu yüzden sizler için iş fikirleri paylaştım.